Top Panel
woensdag 16 jan 2019
Auto's
..
Bedrijven
..
Woningen
..
Prijzen
..
Afdrukken


Glas is ontwikkeld om bescherming te bieden tegen externe elementen (zoals bijvoorbeeld wind, regen en sneeuw) en toch een natuurlijke doorkijk naar de buitenwereld mogelijk te maken. Wanneer zonne-energie (bestaande uit warmte, licht en UV-straling) op een glazen raam valt, wordt bijna 90% van de energie doorgelaten.

Wanneer raamfolie echter op glas is aangebracht, fungeren de kenmerkende eigenschappen van folie - zoals speciale kleuren en/of metalen die in de folie zijn verwerkt - als barrière tegen die zonne-energie. Dit komt doordat een deel van de energie wordt geabsorbeerd of wordt gereflecteerd.

De hoeveelheid geabsorbeerde en gereflecteerde energie is afhankelijk van de samenstelling van de folie. Gekleurde folies bevatten geen metaal en zijn niet-reflecterend omdat ze de zonne-energie uitsluitend absorberen. Deze folies zijn minder geschikt om warmte en licht te reguleren omdat de zonne-energie niet wordt gereflecteerd. Gemetalliseerde folies zorgen er daarentegen voor dat de zonne-energie zowel wordt geabsorbeerd als gereflecteerd. Daarom zijn deze folies beter geschikt als zonwering, omdat het metaal in de folie zowel warmte als licht reflecteert

Wanneer de raamfolie is aangebracht, kunnen er nog een lichte waas en/of kleine waterdruppels zichtbaar zijn. Dit is een normaal en onderdeel van het hechtingsproces, dat“uitharden” wordt genoemd. Afhankelijk van het type folie en de weersomstandigheden kan het tot 30 dagen duren voordat de folie volledig is uitgehard. Het uithardingsproces voltrekt zich langzaam omdat het water dat bij het aanbrengen is gebruikt, door de folie heen moet verdampen.

Bij gesputterde en dikke veiligheidsfolies neemt het drogen de meeste tijd in beslag en zal het langer duren voordat de eventuele waas is verdwenen. Zodra de folie droog en uitgehard is, kan het probleemloos worden gereinigd. Het beste reinigingsmiddel is een kleine hoeveelheid zeep opgelost in water. Reinig het raam en veeg het vervolgens droog met overlappende bewegingen, zoals u de buitenzijde van uw autoramen wast. U kunt de folie ook reinigen met behulp van een reguliere glasreiniger.

Producten op basis van ammoniak zijn onschadelijk voor de folie, mits slechts een redelijke hoeveelheid ervan wordt gebruikt en de folie niet doordrenkt raakt. Gebruik geen schuurmiddelen, industriële glasreinigers en/of andere hulpmiddelen voor het reinigen van ramen. Deze kunnen krassen veroorzaken in de raamfolie.

Het oppervlak van de folie is namelijk voorzien van een coating die wel krasvast maar niet krasbestendig is.

AUTORUITEN, BLINDEREN GRONINGEN, AUTORUITEN_TINTEN_GRONINGEN, hoogezand, GLAS TINTEN GRONINGEN, GLAS FOLIE_GRONINGEN, CERTEFICAAT_GRANTIE_GRONINGEN, RAMEN TINTEN BEDRIJVEN GRONINGEN.